Bert Longin: “Positief weekend”

Bert Longin legde samen met teammaats Dirk Van Elslander en Lieven Goegebuer in de Porsche van MExT Racing beslag op een achtste plaats in de BRCC Long Race gehouden in het kader van de Belgian Masters te Zolder. Tegelijk finishten ze ook vijfde in de sterk bezette GT Pro-klasse. Longin toonde zich achteraf tevreden over het verloop van het weekend.

‘Dit was een autosportweekend zoals het hoort te zijn’, stelde de Leuvenaar. ‘Bij MExT Racing hebben ze er alles aan gedaan om de race terdege voor te bereiden. Pitstops, tankbeurten, alles werd voor de wedstrijd nog uitgebreid geoefend. Dirk en Lieven (de vaste rijders van MExT Racing, red.) waren achteraf heel blij met het resultaat en zo hoort het ook. Zonder een klein probleempje met de versnellingsbak waren we misschien nog een beetje hoger geëindigd.’
Longin kreeg ook schoon volk over de vloer. ‘Er waren een paar evenementen in het kader van de Belgian Masters georganiseerd, zodat Tom Boonen, motorcrosskampioen Ken De Dycker en ook Anthony Kumpen even op bezoek kwamen. We hebben ruim de tijd genomen om wat interessante gesprekken te voeren en dat vond ik wel plezant. Nog eens, zo mag het voor mij ieder raceweekend zijn.’

Belgian Masters