Podium vormt een schitterend orgelpunt

Samen met MExT Racing-teammaats Lieven Goegebuer en Dirk Van Elslander is Bert Longin er tijdens de laatste BRCC-race van het seizoen in geslaagd naar een podiumplaats algemeen te rijden. Een wat onverhoopt, maar zeker verdiend orgelpunt van het seizoen 2012.

De Race Promotion Night is de traditionele afsluiter van het Belgisch autosportseizoen. De vijf uur durende Long Race vormt er het hoogtepunt en Bert Longin was vastbesloten om samen met zijn gelegenheidsteammaats een sterke prestatie neer te zetten. ‘Ik had tijdens mijn vorige wedstrijden voor MeXT Racing gemerkt dat het potentieel er zeker aanwezig is’, legt de Leuvenaar uit. ‘Het was kwestie van alle puzzelstukjes op zijn plaats te laten vallen. Dat is voor deze race gelukt. Door wat wijzigingen aan de set-up van de Porsche werd de wagen 1 tot 1,2 seconde per ronde sneller. Dat is toch al een wezenlijk verschil. Verder liep het ook op strategisch vlak allemaal perfect, en wisten we de tussenkomsten van de safety car maximaal te benutten.’

Toch werd het aan het eind van de vijf uur durende race nog spannend. ‘Toen ik op iets meer dan een uur van het eind voor de laatste stint achter het stuur kroop, lagen we op de vierde stek’, vertelt Longin met zijn gebruikelijke enthousiasme. ‘Ik was vastbesloten om alles uit de wagen te halen, de stenen uit de grond te rijden. Volgens onze berekeningen zou het net niet lukken om de Prospeed Porsche op de derde plek in te halen, maar wie weet wat er zou gebeuren indien ik die jongens onder druk kon zetten.’

Longin werd beloond voor zijn inspanningen. Met nog anderhalve ronde te gaan brak de Prospeed-rijder onder de druk en ging hij in de fout. Longin reed tot zijn grote vreugde – en die van MExT Racing uiteraard – naar een welverdiende podiumplaats.

‘Ik ben heel blij dat we het seizoen zo kunnen afsluiten, inderdaad’, juichte Longin achteraf. ‘Dit is een schitterend orgelpunt.’

En als kers op de taart kreeg MExT Racing ook nog de fel gegeerde Michelin Award overhandigd, ter beloning van de getoonde vechtlust. Redenen genoeg dus om achteraf een mooi feestje te bouwen…