Koen Wauters komt naar MExT Racing!


Het Belgian Racing Car Championship 2013 krijgt er een grote naam bij. Samen met vaste waarde Dirk Van Elslander zal Koen Wauters dit seizoen de enduranceraces van het Belgisch circuitkampioenschap afwerken, aan het stuur van de Porsche van MExT Racing.

‘Na vorig jaar tijdens de slotrace van het BRCC een podiumplaats te hebben behaald, willen we dit jaar op ons elan verder gaan’, stelt teameigenaar Lieven Goegebuer. ‘Maar pech dreigde stokken in de wielen te steken: door een polsbreuk ben ik gedurende lange tijd out. Meteen mochten we op zoek naar een vervanger. Bert Longin, die vorig jaar voor ons in actie kwam en dit jaar voor PK Carsport het BRCC betwist, raadde ons Koen Wauters aan. Daar waren we uiteraard meteen voor te vinden. Koen heeft de afgelopen seizoenen bewezen een heel sterke circuitracer te zijn, maar is bovendien ook een rijder die heel weinig brokken maakt. In de enduranceracerij is dat niet onbelangrijk.’

De ambities van MExT Racing zijn dan ook niet min. ‘Ja, we mikken hoog’, besluit Goegebuer glimlachend. ‘Een podiumplaats behoort zeker tot de mogelijkheden, vooral omdat ook onze bolide afgelopen winter helemaal op punt werd gesteld. We zijn helemaal klaar voor wat een schitterend seizoen moet worden.’