Nabeschouwing BRCC Spa Euro Race

eurorace

Afgelopen weekend tekende het MExT Racing Team opnieuw present in het BRCC Endurance kampioenschap, voor de eerste van 3 races op het circuit van Spa-Francorchamps. Koen Wauters was ook opnieuw van de partij, samen met een auto die opnieuw in topconditie verkeerde na de technische problemen met de versnellingsbak van de afgelopen race in Dijon. Dirk van Elslander vertrok reeds op donderdag, samen met onze partners van NSC Motorsport, om de nieuwe bak in te rijden zodat alles klaar was voor de laatste training en kwalificatie op vrijdag.

Door de hoge snelheden, en de bijbehorende druk die worden behaald in Francorchamps kwam van Elslander tijdens de laatste training binnen in de pits met een achterruit die was verdwenen. Gelukkig was er verder voor de rest geen schade en kon het euvel opgelost worden voor de kwalificatie. Die bleek een ware thriller te worden met een spannende strijd tussen de Porsches van Belgium Racing en MExT Racing. De pole position binnen GT Cup leek te gaan naar MExT Racing, maar in de laatste minuut dook Belgium Racing toch nog met 0,2 seconden onder de voorlopig snelste tijd. Jammer, maar toch een resultaat waar MExT Racing tevreden mee konden zijn!

Vlak voor de start op zaterdag begon het te regenen waardoor de zenuwen toch wat meer aanwezig waren dan gewoonlijk. Het hele veld vertrok op regenbanden, op een omloop die snel aan het opdrogen was. De rondetijden zakten zienderogen en na een dik halfuur kon er worden overgeschakeld op de droogweerbanden. De Ferrari van Scuderia Monza had een betere start genomen waardoor MExT Racing rondreed op P3 binnen GT Cup, maar toen de Ferrari in de problemen kwam kon de MExT Racing Porsche opklimmen naar de tweede plaats binnen GT Cup en P6 algemeen. Een positie die behouden werd tot aan de finish. Het beste resultaat van het seizoen tot nu toe dat echter aan een zijden draadje hing. De aandrijfriem was het aan het begeven in de laatste 2 ronden, maar gelukkig kon Koen Wauters de wagen veilig en zonder verdere schade thuis brengen.

Een bemoedigend resultaat met het oog op de resterende races in Francorchamps! Volgende afspraak binnen het BRCC Endurance is in het weekend van de Total 24 Hours of Spa, van 25 tot en met 28 Juli!