Nabeschouwing BRCC 600 km de Spa

_MG_6608

De laatste race op Francorchamps in het BRCC kampioenschap werd verreden in het kader van de 600 km van Spa. MExT Racing trok al op donderdag naar het circuit in de Ardennen voor een testsessie die werd verreden onder een stralende zon. De test verliep zonder problemen en dus werd er vol vertrouwen uitgekeken naar de kwalificatie en race op zondag.

Ondertussen was er zondagochtend behoorlijk wat regen gevallen op de omloop en dat gaf meteen al wat extra hoop aan het team. Kon Koen Wauters opnieuw stunten zoals tijdens de vorige kwalificatie, die ook werd verreden op een nat Francorchamps? Na enkele rustige ronden om de baan te verkennen begonnen Dirk en Koen het tempo op te drijven en verscheen er uiteindelijk een 2:46.737 op de tabellen, goed voor een vijfde plaats algemeen en de snelste tijd binnen GT Cup. Opdracht volbracht!

Tijdens de middagpauze mocht het team ook nog de BRCC Mechanics Award in ontvangst nemen, als beloning voor het goede tactische werk van de afgelopen race in het voorprogramma van de 24H van Spa. Daar reed Koen een groot deel van de race aan de leiding, en voor de komende race had het team alvast hetzelfde doel voor ogen…

Ondertussen was het circuit opgedroogd voor de start van de race. Koen nam de start en was in staat een kleine voorsprong uit te bouwen op de Porsche van Belgium Racing. Na een uur nam Dirk het stuur over voor zijn stint, en ook die verliep zonder problemen. Na een goede pitstop en met een set verse banden vertrok Koen in leidende positie binnen GT Cup voor het laatste uur van de race. Die bleek uit te draaien op een ware thriller, want Dylan Derdaele kwam in de Belgium Racing Porsche aan een snel tempo dichterbij. Ronde per ronde werd het verschil kleiner en op 2 ronden van de finish bedroeg het verschil nog slechts anderhalve seconde. Koen liet zich echter niet van de wijs brengen. Een knappe vierde plaats algemeen en de overwinning binnen GT Cup was het eindresultaat!

_MG_6661

Een bijzonder succesvol weekend dus voor MExT Racing. Het is een mooie bekroning voor de grote vooruitgang dat het team dit seizoen heeft geboekt. Volgende afspraak voor de alweer laatste race van het BRCC seizoen is op Circuit Zolder, voor de Belgian Masters op 12 en 13 Oktober.