Koen & Kris Wauters bij MExT Racing in 2014!

MExT 2013-03G

Het MExT Racing Team van teameigenaar Lieven Goegebuer tekent komend seizoen opnieuw paraat in de BRCC of het Belgian Racing Car Championship. Het West-Vlaamse team doet het net als vorig jaar opnieuw met Koen Wauters die dit seizoen het gezelschap krijgt van broer Kris. Het dreamteam, jarenlang gescheiden op circuit, vormt nu dankzij MExT opnieuw ploeg voor vier wedstrijden. In Dijon moeten de broers forfait geven wegens een te drukke concertagenda, maar tijdens de uitstap richting Frankrijk worden ze vervangen door Xavier Stevens en een nog te bepalen tweede rijder. Kris zal anderzijds ook eenmalig de teammaat worden van Xavier in Zolder tijdens de laatste race van het seizoen. Kris zal dus vijf races betwisten tegenover vier voor Koen.

Lieven Goegebuer: “We hebben een mooi seizoen achter de rug in 2013 met een overwinning, twee tweede en een derde plaats in de Klasse GT Pro. Daarenboven wist Koen in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa de Porsche op de pole te parkeren in GT Cup met een zeer knappe derde chrono algemeen. De komst van Kris maakt het team nog meer compatibel en ik denk dat we hoog mogen mikken in 2014. Xavier Stevens en een nog nader te bepalen rijder zullen Koen en Kris vervangen tijdens de tweede race in Dijon terwijl Xavier nog eens het kuipje zal delen met Kris Wauters in Zolder tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen. Ikzelf heb een heel drukke beroepsagenda en er rest me amper tijd om te trainen. Vandaar dat ik mijn deelname uitstel tot 2015. We blijven zweren bij de Porsche 997 Supercup die zijn snelheid en degelijkheid vorig jaar méér dan bewees. Op een paddleshift van Hollinger en een doorgedreven revisie bij ProSpeed Competition na, starten we met identiek materiaal als vorig seizoen. Samen met de komst van Kris gaan we ook het team deels herstructureren. Vorig seizoen hebben we wat steken laten vallen tijdens de pitstops die ons wat tijd kostten. We hebben Koen Van Besien aangetrokken die de taak van teammanager op zich zal nemen terwijl Xavier Stevens de technische kant van de zaak op zich neemt”.

MExT 2013-06G

Kris Wauters komt in ieder geval zeer gemotiveerd aan de aftrap.
“Voor mij mag het seizoen morgen beginnen”, steekt Kris Wauters van wal. “Ik heb gedurende drie seizoenen niet gereden terwijl de drie jaren ervoor ook niet veel soeps waren en ik amper samen reed met Koen. De goesting om te racen was nooit weg, maar de tijd ontbrak met ondermeer 20 weekends TV-verslaggeving tijdens het F1 seizoen. Ik blijf de verslaggeving uiteraard doen, maar er komt nu ruimte om de BRCC te rijden. Ik weet heel goed dat ik de snelheid niet heb van Koen die constant evolueerde in de autosport. Maar ik ga er alles aan doen om het gat zo klein mogelijk te maken. Toen we samen startten in 1993 was ik de snellere van ons twee. Koen is de afgelopen jaren geëvolueerd naar een zeer snelle piloot die amper fouten maakt. Ik kan zodoende nog een en ander opsteken van mijn broer. Koen heeft de afgelopen jaren knappe dingen laten zien en mits een inloopperiode ben ik ervan overtuigd dat we een goed koppel zullen vormen. We komen in ieder geval niet aan de start om een figurantenrol te spelen. We gaan resoluut voor het podium en dan nog liefst de hoogste trede in de Klasse GT Cup,” aldus een supergemotiveerde Kris Wauters.

“MExT beschikt over een goede wagen en ik voel de bereidwilligheid van Lieven Goegebuer om de wagen nog sneller te maken door het monteren van de paddleshift van Hollinger,” treedt Koen zijn broer bij.

“Ook de familiale sfeer en de gedrevenheid binnen het team spreekt me geweldig aan en het gaat binnen MExT Racing echt niet om mijn status van BV, maar om mijn eigenschappen als piloot. We hebben vorig seizoen zéér mooie dingen laten zien en mooie duels uitgevochten. Van de vijf races die ik betwistte eindigden we viermaal op het podium waarvan één zege. Via een herstructurering binnen het team en de komst van Kris mogen we hoge ambities koesteren. Het was vorig jaar voor mij een blij weerzien met Porsche en het is me heel goed bevallen. In 2013 beleefde ik in de BRCC ongetwijfeld een van de leukste seizoenen van de afgelopen jaren. We kunnen de wagen nog sneller maken zonder grote investeringen en mits wat training zal Kris ongetwijfeld ook snel terug in het goede ritme komen. Ik kijk uit naar een nieuwe samenwerking met MExT Racing en uiteraard om opnieuw na al die jaren nog eens een seizoen samen te rijden met mijn broer. De prestatiedrang en de ambitie zijn groot en we gaan resoluut voor het podium,” besluit de zanger-presentator.