Nagelnieuwe Porsche 991 GT3 Cup voor MExT Racing!

mext

Vorig seizoen was het MExT Racing Team met Koen en Kris Wauters een graag geziene gast binnen het Belgian Racing Car Championship. Het duo, door hun drukke concertagenda, aangevuld met Xavier Stevens en Claudy Tanghe, scoorden tijdens de zes raceweekends vijf podiumplaatsen met de verouderde Porsche 997 Cup en het team keek achteraf terug op een geslaagd seizoen. Koen en Kris zullen komend seizoen opnieuw hun opwachting maken binnen het MExT Racing Team en ditmaal met een nagelnieuwe Porsche 991 Cup. Naast Xavier Stevens zal ook niemand minder dan Bert Longin het team komen vervoegen tijdens de eerste twee meetings.

Team owner Lieven Goegebuer: “Het is allemaal een beetje vroeg dag, de nieuwe Porsche 991 Cup is amper één week voor de eerste meeting geleverd en het wordt een race tegen de klok om de wagen aan de start te brengen. We gaan echter niet over één nachtje ijs en zodoende hebben we terug Bert Longin in onze rangen gesloten die ons team tijdens de eerste twee races zal komen versterken. Het is niet de eerste maal dat Bert de kleuren van MExT zal verdedigen, want in 2012 stonden ikzelf, Bert en Dirk van Elslander op het podium van de toenmalige Race Promotion Night. Het zal niet evident zijn, maar ik heb alle vertrouwen in Bert om in het begin van het seizoen de scherpe kantjes eraf te veilen. Bert heeft een karrenvracht aan ervaring en moet samen met Xavier Stevens en teammanager Hans Saenen het pad effenen voor Koen en Kris die pas vanaf de tweede wedstrijd hun opwachting maken. Vorig seizoen heeft het team en zijn piloten het onderste uit de kan gehaald met de Porsche 997 Cup, maar deze wagen was verouderd en net iets te traag om een overwinning te viseren. Met de 991 Cup moet dit wel kunnen en ik ben fier dat ik er eentje op de kop heb kunnen tikken.”

Dit jaar willen we wedstrijden winnen en gaan we starten in alle weekends van de BRCC. Alleen gaan we de 24 Hours of Zolder beperken tot de eerste drie uren. In totaal dus zes races terwijl er tijdens de 24 Hours of Zolder punten te rapen zijn na 3 en 24 uren. Het tweede deel van de 24 Hours laten we aan ons voorbij gaan en we gaan dit als schrapresultaat gebruiken. Zodoende zullen we zesmaal punten kunnen pakken waarvan de vijf beste worden weerhouden voor de eindafrekening. Naast de 24 Hours of Zolder beschikken we dus nog over een extra schrapresultaat. Een uitstekend puntenplan van de organisatie voor teams die niet wensen deel te nemen aan de volledige Zolderse etmaalrace,” Besluit de West Vlaamse zaakvoerder van MExT, de firma die gekend is om zijn industriële EHBO.

De komst van Bert Longin voor twee wedstrijden is geen verrassing van formaat, maar een blij terug zien met een team waarmee hij reeds eerder wedstrijden betwistte.

Bert Longin: “Dit kon ik niet laten liggen. Ik ken MExT uit het verleden en beschouw hen als een van de weinige teams die nog in een familiale en vriendschappelijke sfeer gepassioneerd en super gemotiveerd hun hobby komen beoefenen. Ook mijn rechterhand Hans Saenen heeft vorig seizoen de taak van teamchef op zich genomen binnen het MExT Racing Team en zal dit ook in 2015 een gans seizoen doen. Koen en Kris hebben bewezen dat ze met de oude 997 Cup nog gensters konden slaan en dat zal komend seizoen niet anders zijn. Ook met hen heb ik steeds een goede band onderhouden. Ik sta te popelen om mijn bips in de 991 Cup te schuiven en mijn ervaring aan te wenden om een goede afstelling te vinden en zéér competitief aan de start te komen. Voor mij beperkt dit voorlopig tot twee deelnames gezien ik vanaf de derde wedstrijd aan de start kom met de Wolf tijdens het New Race Festival”.

Tijdens het openingsweekend van de BRCC in het kader van de Terlaemen’s Cup kunnen Koen en Kris Wauters door hun drukke agenda niet aanwezig zijn. De wagen zal worden bemand door Bert Longin en Xavier Stevens die vorig seizoen ook reeds tweemaal in actie kwam. De tweede wedstrijd zal Bert Longin samen met Koen en Kris rijden, terwijl de resterende races zullen worden afgewerkt door Koen, Kris en Xavier. Zowel Koen, Kris als Xavier zullen zodoende zesmaal aan de aftrap komen met zeges en het kampioenschap als inzet.