MExT Racing Team met Bert Longin en Xavier Stevens eerste leider in BRCC

mext

Het MExT Racing Team heeft met Bert Longin en Xavier Stevens de eerste manche gewonnen van het Belgian Racing Car Championship (BRCC) 2015 en wordt dan ook zodoende de eerste leider in het kampioenschap. Het West- Vlaamse team haalde het met de nagelnieuwe Porsche 991 Cup voor de Seat Léon TRC van Bouvy-Mondron en de Ferrari 458 Challenge van Frank & Hans Thiers en Jeffrey Van Hooydonk

Het had héél wat voeten in de aarde, maar de bemanning en de crew van MExT Racing Team zijn erin geslaagd om een Porsche 991 Cup, amper een week na levering, richting de overwinning te sturen tijdens de eerste race van het kampioenschap. De Porsche was tijdens zijn eerste optreden niet de snelste wagen op de piste, maar het hecht team werd beloond voor de noeste arbeid tijdens de korte aanloop richting het eerste treffen.

Bert Longin: “We zijn tijdens de donderdagse trainingsdag, amper enkele dagen na de levering van de nieuwe wagen, vertrokken van een wit blad papier en we zijn momenteel nog ver van de ideale set up. Maar het team stond er en de nieuwe Porsche doorstond zijn vuurproef met een overwinning als toemaat. We reden voor wat we momenteel waard zijn, maar we zijn momenteel nog niet opgewassen tegen de Ferrari. De zege werd ons in de schoot geworpen, want de Ferrari van de familie Thiers en DVB Racing was voorlopig te snel voor ons. Zij hadden pech kort voor het einde waardoor we van twee naar één konden doorschuiven.

mext2

Maar los daarvan is deze overwinning een geweldige boost voor teameigenaar Lieven Goegebuer en zijn crew die kosten noch moeite spaarden om alsnog aan de start te komen. Een goede set up vinden voor een nieuwe wagen is geen sinecure en dat vergt tijd; tijd die we amper hadden. We weten nu waaraan we verder moeten werken en onze target is nu gekend. We moeten het verschil met de Ferrari zo vlug mogelijk overbruggen en daarvoor zal ik mijn eigen ervaring en mijn connecties binnen het wereldje van de Porsche Supercup aanwenden om snel op bedrijfssnelheid te komen. De basis is in ieder geval uitstekend, de Porsche 991 Cup is een uitstekende wagen en ook het team is zeer gemotiveerd om verder te timmeren aan de ingeslagen weg. Los van de set up is er ook het nadeel tegenover de Ferrari dat wij het moeten stellen zonder ABS en in koude omstandigheden is dit dubbel zo moeilijk”.

Xavier Stevens: “Er is inderdaad nog werk aan de winkel. Afgelopen donderdag hebben we eerst 400 km. of 100 rondjes moeten rijden om de nieuwe Porsche te roderen. Nadien restte er nog maar weinig tijd om samen met Bert en Kris (Wauters) een ideale set up te vinden. Daarna hebben we in de garage nog eens alles gecheckt en aangespannen waar nodig om toch maar zoveel mogelijk kinderziektes uit te sluiten”.