Opnieuw winst voor MExT Racing Team met Koen & Kris Wauters en Bert Longin

mext-spa

Het MExT Racing Team heeft met het trio Bert Longin, Koen Wauters en Kris Wauters nu ook de tweede manche van de BRCC achter zijn naam gezet. Gezien de beperkte tegenstand was dit niet bepaald de moeilijkste race uit de carrière van het West- Vlaamse team, maar inzake de evolutie van de nieuwe Porsche 991 Cup en de opvallende vooruitgang die het team maakte waren de piloten en het voltallige team zeer gelukkig met het behaalde resultaat.

De grootste tegenstand voor het MExT Racing Team moest komen uit de hoek van de broers Thiers en DVB Racing met de Ferrari 458 Challenge. Maar zij overleefden de kwalificatie niet na een klapper op de Raidillon. 49 wagens meldden zich aan de start voor een gemengde race met BRCC wagens en wagens uit het Frans TTE kampioenschap. Met een temperatuur van 1° Celsius en tussen de sneeuw- en regenvlagen door werden zowel de kwalificatie als de race over 4 uren in moeilijke omstandigheden afgewerkt. De Porsche van MExT Racing team stond met Koen Wauters aan boord op de eerste startrij, geflankeerd door de Seat Supercopa TCR van Lémeret en Mondron. Het MExT trio won afgetekend met een respectievelijke voorsprong van vijf en zeven ronden op de Seat Supercopa TCR en de BMW van Van der Horst Motorsport.

Bert Longin stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Akkoord, we hadden weinig tegenstand, maar we boekten enorm veel vooruitgang naar de toekomst toe. Ik bracht Robin Heijnen aan om te helpen bij het vinden van een goede set up voor Spa. Deze Nederlander is een engineer met veel ervaring in de Porsche Supercup. Tijdens de Curbstone Trackday, de maandag voor de race, boekten we hierdoor veel vooruitgang tijdens de eerste kennismaking van de Porsche 991 Cup met de omloop van Spa- Francorchamps. Maar tijdens de kwalificatie was het nat en was de wagen quasi onbestuurbaar. We hebben voor de race de set up veranderd en het camber zo beperkt mogelijk gehouden. Een prima ingreep waardoor het gedrag van de Porsche heel neutraal werd. De crew van MExT Racing heeft me trouwens zeer positief verwonderd. Alles verliep vlekkeloos en tot in de kleinste details zoals het hoort. Een dikke pluim voor de jongens”.

Koen Wauters: “Tijdens de testdag zat het reeds goed. Ik reed voor het eerst met de wagen en vooral op een droge piste voelde hij zeer goed aan. Ik realiseerde op oude banden de chrono’s van de pole in de Challenge van vorig seizoen. We beschikken na deze wedstrijd nu over een goede afstelling voor alle weersomstandigheden en laat ons hopen dat we in de toekomst op meer concurrentie mogen rekenen. Misschien moeten we samen met team owner Lieven Goegebuer overwegen om naast de BRCC ook een ander kampioenschap aan te snijden”.

Kris Wauters: “Het was een wedstrijd tegen onszelf en midden een peloton van gekke Fransmannen. We moesten steeds op onze hoede blijven en iedere inhaalbeweging goed inschatten. Op het einde van de wedstrijd kreeg ik nog een tik verkocht van een tragere wagen die van zijn lijn afweek. Ik ben in ieder geval tevreden en laat de concurrentie maar komen, we zijn er klaar voor”.

De volgende wedstrijd van de BRCC wordt verreden in het kader van het New Race Festival (9- 10/05) op Circuit Zolder. Deze wedstrijd is meteen ook de eerste manche van de Belcar Trophy en daarin komt Bert Longin uit in een Wolf. Koen en Kris Wauters krijgen in Zolder het gezelschap van Xavier Stevens die aan de zijde van Bert Longin reeds de eerste race van het seizoen won.

Bert Longin is de enige van het MExT kwartet die reeds twee races afwerkte. Zodoende komt hij aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap en kunnen Koen, Kris en Xavier reeds een schrapresultaat in rekening brengen. Indien Koen, Kris en Xavier een vervolg kunnen breien aan het succes, komen ze na het New Race Festival op gelijke hoogte met Bert Longin.