Hattrick voor MExT Racing!

MExT Racing 2016-39JV

Het MExT Racing Team is aan een schitterend seizoen bezig met de Porsche 991 Cup. Afgelopen weekend sloot het West-Vlaamse team met Koen & Kris Wauters en Xavier Stevens opnieuw af in winnende positie in Belcar 1 en mocht na de tweede plaats algemeen in Spa-Francorchamps opnieuw naar het algemene podium met een derde plaats na twee proto’s.

Met een score van 444 punten op 450 is MExT Racing een van de meest regelmatige teams binnen de Belcar. Binnen de Klasse Belcar 1 voor GT wagens scoort het trio zelfs een maximale score van 300 op 300. Alleen Deldiche Racing met de Norma proto doet beter met drie algemene zeges op rij. Maar MExT Racing bijt zich vast in de kuiten van Deldiche Racing en volgt in tweede positie algemeen op amper zes punten. En met de 24 Hours of Zolder voor de deur en de daaraan gekoppelde dubbele punten, ligt MExT Racing op vinkenslag om het commando over te nemen.

Kris Wauters parkeerde op zaterdag de Porsche 991 Cup met een vijfde chrono algemeen op de derde startrij en realiseerde een tweede tijd in de Klasse Belcar 1 na de Ferrari 458 Challenge van de broers Thiers. Kris Wauters: “De piste lag nat en pas op het einde kwam er een droog spoor. De broers Thiers hebben nog slicks laten aanrukken, maar ik vond het te gevaarlijk. Met de kwalificatie en de race op dezelfde dag moet je op de baan blijven tijdens de kwalificatie. Aan de proto’s op de eerste drie startplaatsen kunnen we toch niet en we hebben wijselijk besloten om de Ferrari van Thiers niet meer aan te vallen. Eén plaats verschil op de startgrid tijdens een race over 125 minuten maakt amper verschil”.

Koen pakte de start en kon reeds na vijf ronden het commando in de Klasse over nemen van de Ferrari 458 Challenge en even later kwam de Clouseau zanger door in derde positie algemeen na twee proto’s. Na 45 minuten wedstrijd nam Xavier Stevens over en hij kon deze positie handhaven na een knappe stint. Ook Kris Wauters, die de laatste stint voor zijn rekening nam reed een zeer strak tempo, schudde de snelste dagtijd uit zijn mouw en diepte de voorsprong nog verder uit tot anderhalve minuut. “De wagen was perfect”, aldus Kris aan de meet. “Ik reed met gemak een 1’36”5 en ik had nog marge. In deze omstandigheden had ik zeker richting 1’35” kunnen rijden, maar het was niet nodig”.

“We hebben reeds moeilijker en spannender wedstrijden afgewerkt, maar dat wil niet zeggen dat we niet hebben gestreden”, klonk het achteraf samen. “We hebben gereden voor wat we waard zijn en moesten gefocust blijven, want er was veel verkeer op de track. We hebben de concurrentie voor de derde maal op rij afgepoeierd en staan met het maximum van de punten aan de leiding in de Klasse Belcar 1. Het verschil met de Norma van Deldiche Racing is amper zes punten, waardoor de 24 Hours of Zolder cruciaal wordt in de titelstrijd algemeen en in de Klasse”.

Xavier Stevens: “We leren nog iedere race bij en hebben in Spa een zeer goede set up gevonden die we grotendeels kunnen gebruiken voor Zolder. Ik denk dat we nu over een perfecte afstelling beschikken en dit, gecombineerd met het feit dat we van de team owner, Lieven Goegebuer, de toelating kregen om alle drie met een vers setje zachte rubbers te rijden, heeft ons ook geen windeieren opgeleverd”.

De volgende race is de 24 Hours of Zolder die zeer bepalend zal zijn in de titelstrijd van het Belcar Endurance Championship. MExT Racing zal aan de start verschijnen met een onuitgegeven ploeg. Koen Wauters: “Door allerlei verschuivingen in mijn drukke beroepsagenda heb ik net als Kris en Xavier tot hiertoe reeds alle wedstrijden kunnen afwerken. Ook tijdens de 24 Hours of Zolder kwam mijn deelname in het gedrang door te drukke beroepsomstandigheden. We gaan dat oplossen door op zaterdag mijn verplichte rijtijd reeds af te werken om nadien dan het circuit te verlaten. Dit zal trouwens voor mij de laatste wedstrijd van het seizoen zijn binnen de Belcar, want de laatste race van het seizoen valt samen met de Porsche GT3 Cup Challenge en dat programma krijgt voorrang”.

Kris Wauters zal er tijdens de 24 Hours of Zolder niet bij zijn. Kris toeft op dat moment op de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Team owner Lieven Goegebuer zal er tijdens de Zolderse etmaalrace opnieuw bij zijn en is nog in onderhandeling met een top duo om de ploeg te versterken. “Wat de 24 Hours of Zolder betreft is nog niets beslist inzake de definitieve bemanning,” verduidelijkt de zaakvoerder van de MExT Group. “Ikzelf ben keihard aan het trainen terwijl Koen en Xavier ook reeds met zekerheid aan de start verschijnen. Er zijn onderhandelingen aan de gang met een of twee bijkomende piloten, maar niets is reeds definitief. We gaan uiteraard niet over een nachtje ijs, want na drie zeges in de Klasse en twee podiumplaatsen algemeen zijn we uiteraard nog in de running voor de Belgische titel algemeen en in de Klasse 1 van de Belcar. Bovendien zijn er dubbele punten te rapen tijdens deze loodzware etmaalrace. Het wordt onze eerste deelname met MExT Racing, maar we willen er staan en uiteraard ook scoren”.