MExT Racing Team met zelfde bezetting naar Belcar 2017

Never change a winning team moeten ze hebben gedacht bij MExT Racing Team toe ze hun pilotenbezetting bespraken voor 2017. Met Koen en Kris Wauters en Xavier Stevens maakte teameigenaar Lieven Goegebuer zijn team bekend, terwijl Lieven zelf zich opnieuw zal concentreren op de 24 Hours of Zolder.

Het MExT Racing Team heeft een schitterend seizoen achter de rug in 2016 met een tweede plaats algemeen in het Belcar Endurance Championship na de Norma van Deldiche Racing Team dat kampioen werd. Het kwam nog tot een eindstrijd tijdens de laatste wedstrijd, maar de Norma van Deldiche was te snel voor de Porsche die uiteindelijk vice kampioen werd met amper drie punten verschil. MExT Racing Team pakte wel de titel in Klasse 1 voor GT wagens.

Met de reguliere rijders Koen, Kris en Xavier won het team maar liefst vier van de vijf races in de klasse en werd het eenmaal tweede na hun merkgenoten van Belgium Racing tijdens de 24 Hours of Zolder. Naast vijf klasse-podia op rij, waarvan vier zeges, stonden de heren van MExT Racing ook driemaal op het algemene podium met als uitschieter de 24 Hours of Zolder waar ze tweede algemeen werden tijdens hun eerste deelname ooit. Toen was Kris Wauters afwezig en waren het Koen Wauters, Xavier Stevens, Lieven Goegebuer, Jeffrey Van Hooydonk en Nicolas Vandierendonck die de klus klaarden. Het wapen van dienst voor dit jaar blijft uiteraard de Porsche 911 Cup die een grondige revisie achter de rug heeft.

Koen zal door omstandigheden komend seizoen tweemaal moeten passen waardoor het vaste trio tweemaal zal veranderen naar het duo Kris Wauters & Xavier Stevens. Uiteraard wordt deze bezetting uitgebreid voor de 24 Hours met onder meer teameigenaar Lieven Goegebuer die vorig seizoen tijdens de Zolderse etmaalrace zijn comeback vierde met een schitterende podiumplaats.

Lieven Goegebuer: “We hebben een schitterend seizoen achter de rug en podia behalen went uiteraard nooit. Maar we gaan trachten om onze titel in Klasse 1 te verdedigen en te verlengen. De wagen gaf geen krimp en Xavier timmerde hard aan de set-up. We weten uiteraard niet hoe goed bewapend de oppositie aan de start zal verschijnen, maar we zijn er klaar voor. Ik ben blij dat ik terug Koen en Kris naast Xavier kan zetten”.

Koen Wauters: “Ik ben uiteraard zeer tevreden dat ik opnieuw deel kan uitmaken van het MExT Racing Team dat zich door de jaren heen heeft opgewerkt naar een zeer betrouwbaar team met goed en zeer verzorgd materiaal. En ondanks de professionele aanpak blijft er een familiale sfeer hangen rond het team en dat spreekt me geweldig aan. Ik hoop dat we minstens even goed doen als vorig seizoen en wie tweede eindigt tijdens de 24 Hours of Zolder, kan ze ook winnen. Dus daar gaan we alles aan doen want dit is een wedstrijd die ik dolgraag op mijn palmares wil bij schrijven”.