MExT Racing Team wordt Independent Motorsports

Het klinkt momenteel misschien nog wat onwennig na 15 seizoenen MExT Racing Team, maar vanaf komend seizoen wordt het West-Vlaamse team omgedoopt tot Independent Motorsports. Het team blijft nog een seizoen zweren bij de Porsche 991 met een 3.8 liter motor terwijl ook met de broers Wauters en Xavier Stevens niet wordt geraakt aan de bemanning. Team owner Lieven Goegebuer heeft een lange en intensieve winter achter de rug. Lieven verkocht vorig jaar zijn bedrijf MExT maar de nieuwe eigenaars zetten de samenwerking met het MExT Racing Team niet verder.

Lieven Goegebuer: “Het had natuurlijk wel mooi geweest indien we onder dezelfde manier konden doorgaan, maar uiteindelijk moesten we uitkijken naar andere sponsors en uiteraard ook een andere naam. Het werd uiteindelijk Independent Motorsports met Keyware Technologies als hoofdsponsor. Keyware Technologies is een in Zaventem gevestigd beursgenoteerd bedrijf dat vorig jaar EasyOrder overnam en zijn product langs deze weg in de kijker wil plaatsen. Met Koen en Kris Wauters, gekoppeld aan Xavier Stevens mikken we opnieuw en nu reeds voor de derde keer op rij op de titel in de Klasse Belcar 1. We werden ook tweemaal op rij vice-kampioen in het algemeen klassement en streden tot de laatste wedstrijd mee voor de titel algemeen. De concurrentie oogt bijzonder zwaar en er zijn een pak evenwaardige Porsches”.

“We kozen ervoor om nog een jaar met onze Porsche 991 3.8 door te gaan. Inmiddels reeds het vierde seizoen, maar de wagen is nog maar net volledig gereviseerd en staat als nieuw. Ook het feit dat de 4 liter motor nog niet zijn volle potentieel heeft getoond deed ons net als het overgrote deel van de concurrentie kiezen voor de 3.8 liter krachtbron”. Ik ben heel tevreden dat we er terug bij zijn. Maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost om alles rond te krijgen. Ikzelf zal nu na de verkoop van mijn bedrijf meer tijd kunnen uittrekken om te trainen en sneller te worden nadat ik iets te lang op non actief stond. Het is de bedoeling dat ik voorlopig op de reservebank ga zitten om indien nodig in te vallen en uiteraard wil ik terug volledig klaar zijn tegen de 24 Hours of Zolder, waarin we ook onze titel gaan verdedigen”, aldus de strijdvaardige team owner Lieven Goegebuer.

Afgelopen donderdag werd er getraind op Circuit Zolder nadat Xavier Stevens de wagen volledig opnieuw opbouwde na de crash tijdens de kwalificatie van de laatste race in 2017. En opmerkelijk was de aanwezigheid van regerend Blancpain Endurance kampioen Christian Engelhart die ook reeds acht seizoenen Porsche Supercup achter de kiezen heeft. De Duitser was vergezeld van race engineer Wim Everaerts die uiteraard een goede kennis is van Koen Wauters.

Xavier Stevens: “De komst van Christian Engelhart was een goed initiatief dat werd gerealiseerd via Koen. Niet zozeer om een andere afstelling te zoeken, maar vooral om via zijn ervaring nog sneller te worden. Op een bepaald moment denk je dat je de limiet bereikt hebt, maar via zulke kerels kan je de laatste seconden vinden. De ambitie om minstens even goed te doen als vorig jaar is aanwezig bij iedere piloot en de crew binnen het team. Ik ben blij dat ik terug ploeg mag vormen met Koen en Kris Wauters. Ondanks het feit dat we onder een andere naam naar buiten komen is er intern niet veel veranderd. Schitterend ook is de motivatie van Lieven om via het zoeken van nieuwe partners het team niet te verzwakken. De concurrentie zal bijzonder zwaar worden met maar liefst tien Porsches 991. Er zitten nog enkele onbekende factoren tussen waardoor het nog een beetje koffiedik kijken is hoe sterk de concurrentie uit de hoek zal komen. Maar met Koen, Kris en ikzelf beschikken we een homogeen team met piloten die elkaar goed kennen en reeds enkele seizoenen samen rijden. Ik kan amper wachten tot komend weekend,” besluit een gedreven Xavier Stevens.

Independent Motorsports is ook voor 2018 ambassador voor Circuit Zolder. Dat is een wisselwerking tussen een vijftal teams/piloten en Circuit Zolder waarbij deze elkaar ondersteunen inzake visibiliteit. Het West-Vlaamse team is uiteraard fier met deze erkenning en zal de kleuren van Circuit Zolder met plezier verdedigen.