Independent Motorsports mikt in Spa op nieuwe zege

Independent Motorsports realiseerde tijdens de 24 Hours of Zolder een totale triomf door met de algemene zege aan de haal te gaan en dat in een startveld met heel wat intrinsiek snellere wagens. Door de overwinning deed het West-Vlaamse team een uitstekende zaak in de tussenstand voor het kampioenschap en heeft het uitzicht op de klassetitel. Dit weekend staat met een race over 180 minuten in Spa-Francorchamps de voorlaatste afspraak van het Belcar-seizoen 2018 op het programma, een wedstrijd die Independent Motorsports met een tweede opeenvolgende klassezege wil afronden.

“De 24 Hours of Zolder was een onverhoopt succes, dat mag je wel stellen”, vertelt Xavier Stevens met een brede lach op zijn gezicht. “Het is misschien wel de zwaarste etmaalrace op onze planeet dus als je die op je palmares mag schrijven, voelt dat enorm goed. Misschien wel even belangrijk is dat we in de tussenstand voor het kampioenschap genaderd zijn tot op 11,5 punt van de leiding. Met nog een vijftigtal punten te verdelen, is alles nog mogelijk. Dit weekend willen we dus vooral de basis leggen om bij de seizoensfinale in Zolder te kunnen knokken voor de titels in onze klasse en in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Ik ben ook zeer blij dat ik dit weekend opnieuw met Koen en Kris Wauters zal kunnen strijden, want als rijderstrio zijn we perfect op elkaar ingespeeld.”

“Bij de 24 Hours of Zolder hebben we de zege van Independent Motorsports van dichtbij meegemaakt, maar helaas niet in hetzelfde team”, vertelt Koen Wauters. “Ik ben dus zeer benieuwd hoe die ervaring het team verder heeft laten groeien. Nu, gezien de zege in de langste race van het seizoen, denk ik dat we niet anders kunnen dan dit weekend opnieuw heel hoog te mikken, op de zege of toch minstens het podium. Stiekem hoop ik dat we regen voorgeschoteld krijgen, iets waar ik eigenlijk al het ganse seizoen op wacht. Ik denk dat we een zeer goede wagen hebben bij regen en ook de rijders voelen zich op hun gemak bij natte omstandigheden. Ik geloof dat we in dergelijke omstandigheden zelfs niet beroerd moeten zijn om te willen strijden voor de algemene zege, als het hard genoeg regent tenminste. Afwachten of mijn gebeden verhoord worden, maar we zijn er hoe dan ook klaar voor.”

“Regen of droge omstandigheden, het mag eigenlijk geen verschil maken wat onze ambities betreft”, erkent Kris Wauters. “Bovendien hebben we ook bij een stralende zon reeds wedstrijden gewonnen, maar dit seizoen hebben we al een aantal keer pech gekend. Daardoor trachten we nu om de situatie race per race te bekijken en telkens zo hoog mogelijk te eindigen en vooral onze klasse te winnen. We weten dat we over een topwagen beschikken en dat ook de rijderscombinatie van hoog niveau is. Daarenboven rijden we dit weekend op Spa, wat toch nog steeds het fijnste circuit is op deze aardbol, en is het wederom een race over drie uur. Dat is leuk, want daarin kan je echt het verschil maken ten opzichte van de concurrentie!”

Afspraak dus dit weekend op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps voor de Belcar-race in het kader van het Racing Festival, met de kwalificaties op zaterdag om 12.50u en het startschot van de race op zondag om 14.55u.