Independent Motorsports schakelt over op Lamborghini Huracán

Independent Motorsports, vorig jaar nog winnaar van de 24 Hours of Zolder, verruilt de gekende Porsche 911 GT3 Cup voor een bolide van het Italiaanse zustermerk Lamborghini. Met de recent aangeschafte Lamborghini Huracán Super Trofeo hoopt het team rond Lieven Goegebuer te kunnen strijden voor het algemene Belcar-podium. Waar het strijdwapen een stap in het onbekende is, knoopt het West-Vlaamse team op vlak van rijderskorps aan met continuïteit: Lieven Goegebuer, Xaviers Stevens en de broers Koen en Kris Wauters maken nog steeds de dienst uit. Wel nieuw is de opvallende kleurenstelling, die vrijdagavond onthuld werd.

“Vorig jaar bewezen we dat we met de Porsche 911 in de lange wedstrijden een gedegen strijdros in onze rangen hadden”, legt teameigenaar Lieven Goegebuer uit aan Autosport.be. “Onze zege in de 24 Hours of Zolder is daar het mooiste bewijs van. In de kortere races merkten we echter dat we omwille van de reglementen niet echt opgewassen waren tegen de CN-prototypes. Daar hopen we met onze Lamborghini Huracán verandering in te brengen. Het zal een leerjaar worden, maar dat geldt eigenlijk voor iedereen.”

Xavier Stevens blinkt van trots wanneer hij Autosport.be de Lamborghini Huracán toont. “Dagen – en vele nachten – hebben we na de ontvangst van de wagen gestoken om hem klaar te stomen voor het seizoen 2019. Zij die ons kennen, weten dat we veel zorg steken in de voorbereiding van onze racewagens en dat is met deze wagen niet anders. We hebben een nagelnieuwe bestickering, een knap staaltje werk van Vanuf en dat bij onze eerste samenwerking met hem.”

De looks van de oranje-grijze Lamborghini gaan echter verder dan enkele stickers, want Stevens opteerde om de wagen op te schuren en volledig te lakken. “Het verhoogt het basisgewicht misschien wel iets, maar het geheel ziet er zoveel mooier uit”, lacht de West-Vlaming trots. “Het heeft ons wel heel wat nachten doorwerken gevraagd, want we hebben alles maar liefst vier keer moeten schuren alvorens het resultaat goed was. Geen sinecure, vooral niet met de carbon stukken en de vele roostertjes op de wagen. Maar ik denk dat het resultaat er mag zijn, niet?”

Waar Goegebuer en Stevens de wagen nog niet aan de tand gevoeld hebben op het circuit, mochten Koen en Kris Wauters beide al wel plaatsnemen in een gelijkaardige wagen. “We hebben een test afgewerkt met Leipert Motorsport in Zolder en hebben ook reeds een race betwist in Hockenheim”, vertelt Kris Wauters. “We hebben dus al een eerste indruk kunnen krijgen en die was zonder twijfel positief. De wagen voelt enorm snel aan en is leuk om mee te rijden. De Hankook banden vormen voor mij nog een beetje een vraagteken, maar Lamborghini zelf lijkt er toch gerust in te zijn.”

“Independent Motorsports heeft vorig jaar de 24 Hours of Zolder gewonnen, dus dit jaar mochten we gewoon niet ontbreken op het appel”, valt Koen Wauters zijn broer enthousiast bij. “Meer nog dan een raceteam, voelt het hier aan als één grote familie. Iedereen kent iedereen en we zijn perfect op elkaar ingespeeld. Wat wel aanpassen wordt, is de wagen natuurlijk. Die is nieuw en ik verwacht dat we toch wel wat leergeld gaan betalen, maar dat betekent niet dat onze ambities er minder om zijn. We willen met onze nieuwe kleuren op het algemene podium eindigen!”