Independent Motorsports wil ervaring opdoen richting 24 Hours of Zolder

Twee weken na de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship 2019, staat reeds de tweede meeting op het menu: de tiende editie van de Zolder Superprix. In tegenstelling tot bij de eerste afspraak, werken de deelnemers opnieuw één lange endurancerace af over drie uren en wordt bij Independent Motorsports de sprintmentaliteit dus ingeruild voor een endurance-mindset. Voor het eerst dit jaar zien we overigens ook teameigenaar Lieven Goegebuer aan de start verschijnen. Hij deelt het stuur van de potente Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO met Xavier Stevens.

“Het publiek genoot bij de DTM-manche te Circuit Zolder twee weken geleden misschien met volle teugen van de knappe actie op een piste die er de afgelopen 20 jaar nooit zo mooi heeft uit gezien, maar voor ons was de dubbele seizoensopener een bittere pil om te slikken”, vertelt Lieven Goegebuer die het openingsweekend van aan de zijlijn meemaakte. “Net als de meeste teams die met een Lamborghini dit kampioenschap betwisten, leren we elke minuut bij. Een sprintwedstrijd van 60 minuten is daarom niet ideaal, zeker omdat we in beide races daarenboven ook nog eens ongelooflijk veel pech kenden. Op zo’n ogenblik zie je echter hoe sterk ons team echt is. De verleiding was groot om het hoofd te laten hangen, maar ze hebben de situatie enorm goed verteerd en zijn er op gebrand om Independent Motorsports opnieuw richting het podium te loodsen.”

Ook Xavier Stevens beleefde weinig vreugde aan de seizoensopener en wil dus absoluut kilometers op de teller zetten van de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO. “Opnieuw een race twee weken na de vorige brengt wel wat stress met zich mee. Misschien is dit wel de beste manier om de teleurstelling van eerder deze maand door te spoelen. Ik rij graag in de regen dus ik was voor de start in mijn nopjes. Helaas was de realiteit minder rooskleurig, maar we pakten nog enkele punten en om eerlijk te zijn, hebben we het vizier al op de toekomst gericht. Dit is namelijk de laatste afspraak op Circuit Zolder alvorens we de 24 Hours of Zolder aansnijden. Er is nog een manche in Spa-Francorchamps, maar die piste is natuurlijk gevoelig anders dan de omloop in Zolder. Het zal er dus op aan komen om zoveel mogelijk ervaring op te doen met het oog op het verdedigen van onze zege in de 24 Hours of Zolder!”

Het Belcar Endurance Championship opent op zaterdag de debatten bij de Zolder Superprix met een vrije training om 9u05. Een goede twee uur later staat de kwalificatie gepland, terwijl de wedstrijd over 180 minuten de dag nadien het weekend afsluit vanaf 14u50.