Independent Motorsports kent leerrijke wedstrijd

De eerste lange wedstrijd uit het Belcar Endurance Championship 2019 bood Independent Motorsports de kans om veel bij te leren over de nagelnieuwe Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO. Lieven Goegebuer en Xavier Stevens namen de honneurs waar afgelopen weekend bij de wedstrijd over 180 minuten in hoogzomerse omstandigheden, maar helaas sloegen twee drive-through penalties de wagen terug in het klassement. 

“Dit was mijn eerste wedstrijd met de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO”, vertelt Lieven Goegebuer enthousiast. “Het blijft een fenomenale wagen, die weliswaar wat aanpassing vergt ten opzichte van onze Porsche 911. Ik ben tevreden van onze prestatie, al had er meer in gezeten. We hadden een probleem met de radiocommunicatie en bij één van de drie neutralisaties in de race ging ik iets te vroeg op het gas, waardoor ik net voor de startlijn reeds een gedubbelde wagen passeerde. De regels zijn wat ze zijn en dus werden we bedacht met een sanctie. We hebben vervolgens getracht nog terug op te klimmen, maar hebben de verloren tijd nooit echt kunnen goedmaken en bovendien kreeg ook Xavier nog een drive-through voor een contact met een andere wagen. Het belangrijkste voor mij is echter dat we, na de teleurstellende seizoensopener, kilometers op de teller hebben kunnen zetten en dus zowel de piloten als het team ervaring hebben laten krijgen met de nieuwe wagen.”

“Het was een zeer lastige race en eerlijk gezegd hadden we op meer gehoopt”, geeft Xavier Stevens grif toe. “Maar we moeten ook realistisch zijn. We maken door de reglementen geen schijn van kans tegen de snellere prototypes, dat zie je ook bij onze concurrenten. De snelste Lamborghini eindigde op vier ronden achterstand van de winnaar… Door de drive-through penalties verloren we wat tijd en we moesten in de laatste ronde ook nog eens langs de box passeren omdat we dreigden zonder benzine te vallen. De warme temperaturen maakten het niet eenvoudig voor ons als rijders, maar we hebben veel bijgeleerd en dat was vooraf ons doel. Ik ben ook bijzonder tevreden over de prestatie van mijn zoon Jochen. Samen met Laurent Vandervelde pakten ze in hun tweede Belcar-meeting meteen een klassezege!”

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship is over een goede maand. Voor het eerst dit seizoen trekt het kampioenschap naar Spa-Francorchamps, waar er in het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup een wedstrijd over 3 uren wordt afgewerkt op zaterdag 13 juli.