Koen & Kris Wauters schenken Independent Motorsports schitterende podiumplaats

Independent Motorsports heeft in Spa-Francorchamps een eerste podiumplaats veroverd dit seizoen, na enkele wedstrijden waar Dame Fortuna niet aan de zijde stond van de regerende vicekampioen. Koen en Kris Wauters pakten na drie uur verbeten strijd de zilveren medaille nadat ze in de absolute eindfase nog voorbij gingen aan een directe concurrent.

“Eindelijk eens een race waarin alles ging zoals het moet”, lachte Kris Wauters wanneer zijn broer de wagen onder het zwart-wit geblokt stuurde. “Koen heeft in Francorchamps een aantal weken geleden een uitgebreide testsessie afgewerkt, waarin hij hard gewerkt heeft aan de afstelling van de wagen. Dat bleek de sleutel tot succes. Zelf heb ik door de vele rode vlaggen bij de vrije training weinig kunnen rijden voor de start van de race, maar ik voel dat ik elke ronde bijleer en de wagen beter onder de knie krijg. We waren zeer constant vandaag en de tweede plaats, ons eerste podium dit jaar, is dan ook een mooie beloning – niet in het minst voor het team dat zich de afgelopen weken uit de naad werkte om ons een wagen in optima forma te geven!”

Koen Wauters nam om half twaalf de start van de race over 3 uur. “De eerste ronden van de wedstrijd kon ik me mengen in de gevechten met de CN-prototypes, die intrinsiek veel sneller zijn dan wij. Nadien hebben Kris en ik het tempo hoog gehouden en toen ik na onze tweede pitstop terug plaatsnam in de Lamborghini voor de slotstint, kreeg ik van het team te horen dat we op de derde plaats lagen, op slechts 20 seconden van de tweede plaats. De ronden nadien ging het verschil gestaag omlaag, waardoor ik besloot nog te pushen om een positie te winnen. Dat lukte, want in de voorlaatste ronde stootte ik door naar de tweede plaats! Een schitterend resultaat na al het harde werk van het team dit seizoen. Ik hoef je niet te vertellen dat iedereen ons aan het podium met een big smile opwachtte… Dit was het resultaat dat we verdienden en dit is vooral een mooie opsteker richting de 24 Hours of Zolder!”

De volgende wedstrijd is inderdaad de 24 Hours of Zolder, de race die Independent Motorsports vorig jaar nog als triomfator afsloot. De belangrijkste afspraak van het seizoen staat gepland in het weekend van 10 en 11 augustus 2019. See you in Zolder!