Independent Motorsports wil seizoen in schoonheid afsluiten

ZWEVEZELE – De laatste twee manches van het Belcar Endurance Championship die Independent Motorsports met de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2 betwistte, sloot het West-Vlaamse team telkens af op het podium. De troepen van Lieven Goegebuer zijn dan ook vastbesloten om dit weekend die lijn door te trekken bij de seizoensfinale in het Nederlandse Assen.

“Zowel in Spa in juli als in Zolder twee weken geleden, stonden we op het podium in onze klasse. Dat deed enorm veel deugd voor het team”, erkent Xavier Stevens eerlijk. “Elke wedstrijd komen we sterker voor de dag en dat is in lijn met onze plannen. We willen komend weekend in Assen op dat elan verdergaan en mikken opnieuw op het podium. We zijn het onze sponsors en onze teamleden verplicht om ons beste beentje voor te zetten en te trachten het seizoen in schoonheid af te sluiten. Het wordt echter wat aanpassen, want ik heb niet bijzonder veel ervaring op Assen en al helemaal niet met onze Lamborghini. Daarom lassen we enkele dagen voor de race een testsessie in met het oog op het circuit te herontdekken. Gelukkig deel ik dit weekend het kuipje met Kris Wauters, die vorig jaar nog racete op de ‘The Cathedral of Speed’.”

Kris Wauters is inderdaad terug van de partij, nadat Xavier Stevens de vorige manche in Zolder betwistte met Koen Wauters. “Mijn broer Koen kan er dit weekend helaas niet bij zijn omwille van een te drukke beroepsagenda, maar ik ben vastberaden om net als in Spa opnieuw op het podium te eindigen”, vertelt Kris Wauters enthousiast. “Het klopt dat ik vorig jaar nog op het TT Circuit in Assen gereden heb, maar dat was uiteraard niet met de Lamborghini Huracán Super Trofeo. We zullen dus weer wat extra tijd moeten uitrekken om de afstelling te finetunen, zeker met het wisselvallige weer dat men voorspelt. Bij de vorige race in Zolder kwam onze wagen echter bijzonder goed uit de verf in de regen…” 

Op zaterdag werken Kris Wauters en Xavier Stevens in de voormiddag een vrije training van 45 minuten af, terwijl de dag eindigt met de kwalificaties. Op zondagochtend zal het een kwestie zijn van meteen bij de les te zijn, want om klokslag 10u staat reeds de wedstrijd over 125 minuten op het programma!