Seizoen 2020

Algemeen

Ook in 2020 zal Independent Motorsports opnieuw deelnemen aan de Belcar Endurance Series.

Kalender

Historiek

Independent Motorsports is al sinds 2003 actief op de Belgische circuits, toen nog bekend onder de naam ‘MExT Racing Team’. Het team debuteerde in de Mini Challenge met Lieven Goegebuer & Bart Van Haverbeke als piloten.

In 2004 werd de overstap gemaakt naar endurance racen met een Porsche 964 RS in de toenmalige Touring Cup. De 964 was 2 seizoenen lang het wapen waarmee het team ten strijde trok.

In 2006 werd het Belcar Endurance kampioenschap opgericht en hiervoor werd ook een nieuwe wagen aangeschaft, een Porsche 996 GT3 Cup. Het bleek een goede beslissing, want tijdens de Belcar Thursday Race won het team voor het eerst in zijn bestaan een race, na ook al eerder pole position behaald te hebben.

Ook in 2007 en 2008 bewees de 996 zijn diensten, met een mooie vijfde plaats tijdens de 10 Hours of Zolder. In 2008 werd enkel deelgenomen aan de race in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder, maar daar werd meteen wel een mooie derde plaats behaald.

2009 betekende de terugkeer voor een volledig seizoen in de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup met een Mosler MT900R. Ook in 2010 was dit het programma. Het bleken 2 seizoenen met veel snelheid, maar ook met veel betrouwbaarheidsproblemen.

Na een jaar “sabbatical” begon het racevirus opnieuw te kriebelen en werd besloten om afscheid te nemen van de bijzonder krachtige en indrukwekkende Mosler. Met de aankoop van een 997 GT3 Supercup ging de keuze in 2012 opnieuw uit naar de bewezen betrouwbare techniek van Porsche. Daarnaast betekende de komst van Bert Longin ook een boost voor het professionalisme in het team. De beloning was een reeks podiumplaatsen.

In 2013 moest het team opnieuw afscheid nemen van Bert, maar het kreeg een andere vedette in de plaats: Koen Wauters. In 2014 kwam uiteindelijk ook broer Kris het team vervoegen. Sindsdien is het team steeds in staat geweest om mee te strijden voor podiumplaatsen en overwinningen.

In 2017 werd de overwinning behaald in de klasse tijdens de 24 Hours of Zolder. Een jaar later veranderde het team na 14 jaar van naam en werd het omgedoopt tot “Independent Motorsports’. Dat kon meteen gevierd worden met een klinkende algemene overwinning tijdens de 24 Hours of Zolder met Lieven Goegebuer, Xavier Stevens, Dries Vanthoor, Christian Engelhart & Niels Lagrange aan het stuur.